Blæretang smager rigtig godt, når det er tilberedt som sprøde chips. De kan spises enten alene eller som topping på eksempelvis en torskerognsmad, på en salat eller som tilbehør til fiskeretter.

Blæretang kan købes tørret eller du kan hente den langs de danske kyster på ganske lavt vand. Opskriften du skal igang med nu er meget simpel og resultatet en en god smag af hav.

Blæretangs chips

Recipe by Bettina Nada Fellov

Hvis du skal ud og plukke blæretang, er det de nye lyse skud øverst på planten, du skal bruge. Blæretang kan godt være vært for anden tang, der vokser på den, du skal undgå at anvende stykker af blæretangen, hvor der vokser en anden tang.

Ingredienser

  • 5-6 friske skud af blæretang eller tørret blæretang per person

  • lidt sesamfrø

  • lidt olienolie til pensling af tangen

Sådan gør du:

  • Plukker du tangen ved havet, så gør den så ren som mulig i havvandet. Anvender du tørret tang, læg den i kold vand i 15 min. før, de skal anvende den.
  • Tør tangen af med et stykke køkkenrulle og pensl den med olivenolien og drys sesam frø på tangen.
  • Du kan nu stege tangen ved relativ høj varme, indtil den er hel sprød.
    Du kan tilberede den i ovnen på et stykke bagepapir ved ca. 200 grader i ca. 10-15 minutter.
    Eller du kan lægge den på en grill riste den der til eden er helt sprød.
  • Tangen ændrer farve til en noget mørkere farve, når den er sprød.

Noter

  • Blæretang indholder iod, men i langt mindre mængde end mange andre tangarter. Blæretang indholder 30-60 mg iod pr. 100 gram tørret tang (Ole G. Mouritsen: Tang Grøntsager fra havet). Du kan læse om Fødevarestyrelsens anbefalinger om tang og dagligt indtag her

Skriv en introduktion til ingredienser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *